Výhody balení do sáčků
Balení do předem vyrobených sáčků je základním a nejstarším způsobem průmyslového balení a uchování potravin. V převážné většině použití se jedná o balení do vakua a pouze pro užší sortiment křehkého zboží se používá balení s ochrannou atmosférou, nebo pouze zavaření sáčku. Tento způsob balení je nejjednodušší, určený většinou pro menší výrobní šarže, nebo speciální aplikace. Výhodou balení do sáčků je nižší pořizovací cena potřebného, balicího stroje a vysoká flexibilita, kdy obsluha pouhým použitím jiného rozměru sáčku může balit ihned jiný výrobek. V nabídce jsou i malé stolní varianty balicích strojů, které jsou přímo určeny pro malé provozy, prodejny, nebo např. pro příležitostné provozy pro zpracování zvěřiny.
Vakuové sáčky poskytují zvýšenou ochranu zabalenému produktu, což má vliv na jeho trvanlivost, uchování barvy a vůně. V převážné většině se používá prosté balení do vakua, které je vhodné pro všechny kusové, masné výrobky. Pro balení jemnějších uzenářských výrobků jako párky, nebo klobásy je více vhodné balení s ochrannou atmosférou (MAP). Systém MAP nejčastěji pracují se směsí plynů N2 a CO2. Tyto směsi zabraňují růstu aerobních bakterií a prodlužují tak trvanlivost zabalených výrobků. Zároveň ochranný plyn zabraňuje mechanické deformaci zabaleného výrobku, které by mohlo hrozit při plném vakuu.
Balený produkt se manuálně vloží do předem připraveného sáčku, ten se poté umístí do komory balicího stroje, komora se manuálně, nebo automaticky uzavře a proběhne nastavený balicí proces. Během něj je z vakuové komory a z vložených sáčků odsát vzduch, popř. aplikován ochranný plyn, dojde k zavaření sáčků a případně k ořezu přebývající části. Následně obsluha vyjme zabalené sáčky ven a může s nimi dále pracovat (např. etiketování, smršťování, vaření, mražení).
| Maschinenhöhe | 1.700 - 2.100 mm |
| Maschinenlänge | 800 - 1.000 mm |
| Maschinenbreite | 1.200 mm |
| Maschinengewicht | 700 kg |
| Anschlusswert | 400 V, 3 kW, 16 A |
Máte dotazy ohledně našich výrobků, obalových řešení či technologií? Kontaktujte nás přímo zde. Rádi Vám osobně a individuálně poradíme.